Om Fynske Billeder

På Fynskebilleder.dk finder du en del af de ca. 900.000 fotografiske optagelser, som pressefotograferne på Fyens Stiftstidende optog i perioden fra 1943 til 1970. Fynskebilleder.dk viser fynboernes og ikke mindst odenseanernes egen historie inden for hverdagsliv, politik, sport, kultur og erhvervsliv.

Fynskebilleder.dk er baseret på Fyens Stiftstidendes negativsamling, som i 1998 blev overdraget til Odense Stadsarkiv. Siden har arkivets frivillige og ansatte under forskellige arbejdsmarkedspolitiske ordninger brugt oceaner af tid og kræfter på at få samlingen registret. Der er i dag knyttet oplysninger om navne, stednavn og emne til langt de fleste negativer eller rækker af negativer – alt sammen baseret på avisens oprindelige oplysninger.

billeder1

Fynskebilleder.dk gik i luften i 2008, og samtidig blev aftalen mellem Fyens Stiftstidende og Odense Stadsarkiv udvidet, så negativsamlingen for årene 1970-1994 også blev overgivet til arkivet – denne gang drejede det sig om rundt regnet 4 mill. fotografiske optagelser.

I januar 2019 var der publiceret over 70.000 billeder, som kan ses på Fynskebilleder.dk. Dette er en syv-dobling af indholdet på den nye hjemmeside, siden den gik i luften. Dette skyldes det store arbejde af vores frivillige registranter, som fortsætter med at publicere nye billeder på hjemmesiden hver dag. Dette er en stor gevinst for Fynskebilleder, der aldrig har haft så mange besøgende som nu. Husk du også kan hjælpe og blive frivillig på projektet.

Fynskebilleder.dk er udviklet i samarbejde mellem Fyens Stiftstidende og Odense Stadsarkiv og er kun blevet realiseret takket være økonomisk støtte fra Den Fynske Bladfond.