Om Fynske Billeder

På Fynskebilleder.dk finder du en del af de ca. 900.000 fotografiske optagelser, som pressefotograferne på Fyens Stiftstidende optog i perioden fra 1943 til 1970. Fynskebilleder.dk viser fynboernes og ikke mindst odenseanernes egen historie inden for hverdagsliv, politik, sport, kultur og erhvervsliv.

Fynskebilleder.dk er baseret på Fyens Stiftstidendes negativsamling, som i 1998 blev overdraget til Odense Stadsarkiv. Siden har arkivets frivillige og ansatte under forskellige arbejdsmarkedspolitiske ordninger brugt oceaner af tid og kræfter på at få samlingen registret. Der er i dag knyttet oplysninger om navne, stednavn og emne til langt de fleste negativer eller rækker af negativer – alt sammen baseret på avisens oprindelige oplysninger.

billeder1

Fynskebilleder.dk gik i luften i 2008, og samtidig blev aftalen mellem Fyens Stiftstidende og Odense Stadsarkiv udvidet, så negativsamlingen for årene 1970-1994 også blev overgivet til arkivet – denne gang drejede det sig om rundt regnet 4 mill. fotografiske optagelser.

Der er i dag ca. 12.000 billeder på Fynskebilleder.dk. I takt med at vi nu får hjælp til detailregistrering af de nyscannede negativer vil tallet vokse til mere end det tidobbelte, og vi håber, at der i den nærmeste fremtid kan komme endnu flere – også gerne helt nye optagelser fra nutidens fynske pressefotografer.

Fynskebilleder.dk er udviklet i samarbejde mellem Fyens Stiftstidende og Odense Stadsarkiv og er kun blevet realiseret takket være økonomisk støtte fra Den Fynske Bladfond.